Scheidingsadvocaat

Wat doet een Scheidingsadvocaat?

Een scheidingsadvocaat is een advocaat, die gespecialiseerd is in familierecht. En met name in een echtscheiding. Een scheidingsadvocaat biedt dan juridische begeleiding bij een scheiding. Bijvoorbeeld bij het maken van afspraken over de boedelverdeling en het pensioen. Ook begeleidt de scheidingsadvocaat afspraken over de omgangsregeling voor de kinderen. Daarnaast wordt de kinderalimentatie en/of partneralimentatie berekend en begeleid.

Echtscheidingsadvocaat

Advocaat Pro Deo

Gratis Advocaat

Een Pro Deo Advocaat is een gratis advocaat. De kosten voor rechtshulp worden vergoed.


Advocatuur Nederland

Pro Deo Scheidingsadvocaat

Je komt in aanmerking voor een Pro Deo Scheidingsadvocaat als je inkomen en vermogen onder een vastgestelde inkomensgrens ligt. Op basis van een jaar inkomen wordt bepaald of je in aanmerking komt voor de toevoeging. De kosten van je Pro Deo Scheidingsadvocaat worden dan volledig vergoed door de overheid. Voor een Pro Deo Scheidingsadvocaat betaal je wel een verplichte eigen bijdrage.

Gratis Advocaat

Omdat de kosten voor een Pro Deo Advocaat door de overheid worden vergoed is de begeleiding van een advocaat bij de scheiding, behalve een zeer bescheiden eigen bijdrage, verder helemaal gratis. En als je inkomen op het bijstandsniveau ligt wordt deze eigen bijdrage vaak als bijzondere bijstand vergoed door de gemeente. Je hebt dan jurisich advies en begeleiding van een scheidingsadvocaat door een gratis Advocaat.